Je vorderingen direct in beeld!

Tijdens je rijlessen zijn er veel dingen waarop je moet letten. Denk hierbij aan je stuurtechniek; Op het juiste moment opschakelenafremmen en terugschakelen; Je bewust zijn van wat er voor, naast én achter de auto gebeurt; het gewenste kijkgedrag; het tijdig herkennen van kruispunten en mogelijke gevaren; en natuurlijk alle tips van je rijinstructeur! Tijdens je rijles ontvang je dus best veel informatie om te verwerken en al helemaal om ineens te onthouden. We helpen je graag bij de verwerking en het automatiseren van alle informatie die je nodig hebt om goed te leren autorijden. Vandaar dat onze lesauto is voorzien

Rijprocedure B

van een Lescam. Met deze speciaal ontwikkelde camera kunnen we direct (binnen 3 seconden) 4 beelden van de omgeving rondom de auto, zowel binnen als buiten, naast elkaar afspelen op een beeldscherm. Tijdens het bekijken van de camerabeelden, bespreken we verkeersituaties, observeren we je kijkgedrag én analyseren we het gedrag van andere verkeersdeelnemers. Kortom: een geweldig systeem! 

Lescam

RIJLES MET LESCAM BIJ AUTORIJSCHOOL VAN WIJK

Je leert sneller en efficiënter

Een prettige sfeer en meer rust in de lesauto

Je kunt elke verkeersituatie direct herbeleven

Twan van Wijk

Lescam tijdens je rijles

Lescam is géén dashcam!

We onderscheiden ons met het gebruik van Lescam ten opzichte van de standaard dashcam’s die op de markt verkrijgbaar zijn. Met Lescam hebben we de mogelijkheid om 4 beelden synchroon naast elkaar op een beeldscherm af te kunnen spelen gelijktijdig met Google Maps data en beelden. Lescam is dus speciaal ontwikkeld voor rijscholen met als doel om educatief en professioneel rijles te geven. Een dashcam voldoet simpelweg niet aan deze eisen.

Direct Herbeleven van Verkeerssituaties

Met Lescam je vorderingen direct in beeld! Dat is ook precies ons doel tijdens de rijles! Met deze speciaal ontwikkelde camera kunnen we direct (binnen 3 seconden) 4 beelden van de omgeving rondom de auto, zowel binnen als buiten, naast elkaar afspelen op een beeldscherm. Tijdens het bekijken van de camerabeelden, bespreken we verkeersituaties, observeren we je kijkgedrag én analyseren we het gedrag van andere verkeersdeelnemers.

Verbeterpunten vastleggen

Tijdens je rijles markeren we met behulp van een afstandsbediening belangrijke beelden. Door dit te doen vinden we je persoonlijke verbeterpunten en leermomenten snel en kunnen ze direct afgespeeld worden. Dit is veel sneller en duidelijker dan het handmatig op papier schetsen van situaties en het daarbij uitleggen van wat er precies gebeurd is. Je praktijklessen verlopen hierdoor veel prettiger en rustiger. Daardoor is je leerproces veel efficiënter én effectiever!

PRIVACY & BEVEILIGING VAN BEELDMATERIAAL

Het Lescam camerasysteem voldoet aan de wettelijk vastgestelde richtlijnen en eisen die zijn vastgesteld in de privacywetgeving. Bij diefstal of verlies van je persoonlijke SD-kaart, is het voor anderen onmogelijk om het opgenomen beeldmateriaal te bekijken. Op die manier doen we er alles aan om onze privacy maximaal te beschermen.

Twan van Wijk

i-reflect

Lescam voor jou én ons!

Lescam is niet alleen voor je rijinstructeur, maar juist speciaal voor jou ontwikkeld! Wanneer je zelf achter het stuur zit tijdens je rijles, kun je ons vragen bepaalde verkeerssituaties te markeren. Die situaties kunnen we zodra we geparkeerd zijn, herbeleven en evalueren. Zo leer je snel en optimaal! Daarnaast groeit je zelfvertrouwen ook sneller waardoor eventuele angst om te falen juist kleiner wordt. Met I-reflect verbeter je zelf je kijkgedrag én je verkeersinzicht, ook als je niet in je lesauto rijdt!

I-reflect

Aan het einde van je rijles bespreken we het resultaat van de lesdoelen. Wat ging er goed en welke verbeterpunten zijn er? Je verbeterpunten zijn opgeslagen op je persoonlijke SD-kaart. Ter voorbereiding op de volgende rijles kun je met de Lescam software je rijles terugkijken en je aandachtspunten analyseren. Dit kost je ongeveer 10 minuten en daarmee ben je in staat om de volgende rijles te verschijnen met een plan van aanpak. Dankzij I-reflect (zelf analyserend leren) leer je sneller én meer!

Wat heb je nodig?

Een laptop of PC met USB aansluiting én SD-kaartlezer.

Als je geen SD-kaartlezer hebt, dan kun je je rijles terugkijken met 2 USB aansluitingen én een SD-adapter (bij ons verkrijgbaar).

De beelden op je persoonlijke SD-kaart kunnen alleen bekeken worden in combinatie met de beveiligingsdongel én de Lescam software.

Op deze manier beschermen we onze persoonlijke gegevens.

WAT KOST I-REFLECT?

Goed nieuws: Wij bieden i-reflect gratis aan! Het enige wat we van je vragen is dat je tijd vrijmaakt om buiten de lesauto met behulp van de camerabeelden je verkeersinzicht te vergroten en je kijkgedrag te analyseren. Je betaalt weliswaar een borg, maar die krijg je terug aan het eind van je rijopleiding of wanneer je tussentijds besluit om te stoppen met het opnemen van je lessen. Hierbij volgt een overzicht van wat je nodig hebt en welk borgbedrag je per onderdeel betaalt.

BORG I-REFLECT?

  • Beveiligingsdongel:  € 65,-
  • AVG-Proof SD-kaart (32 GB): € 30,-
  • Beschermhoes SD-kaart: € 5,-
  • (SUB) TOTAAL BORG € 100,-

 

*USB adapter (optioneel; als je computer geen SD-kaart ingang heeft): € 15,-

**Het gefactureerde borgbedrag crediteren we en betalen we terug bij inlevering van de hierboven vermelde items (mits de items onbeschadigd zijn).

DOWNLOADS

* De software dient geïnstalleerd en gebruikt te worden conform de handleiding. Het aanpassen van de instellingen kan leiden tot misbruik van de software en camerabeelden en is derhalve verboden en kan resulteren in het verlies van borg. Het is niet toegestaan om een kopie te maken van de gemaakte beelden i.v.m. de privacy regelgeving.