Start je rijopleiding

Welkom bij Autorijschool Van Wijk!

Je hebt je proefles inmiddels gepland of gehad en besloten dat je graag bij ons je rijopleiding volgt.  Nu is het dus tijd om nog een aantal zaken te regelen.  Denk hierbij aan het invullen van de lesovereenkomst, het activeren van de PlanGO rijles app waar we mee werken, het plannen van je rijlessen en een aantal zaken die je met het CBR (centraal bureau rijvaardigheidsbewijzen) moet regelen. Hieronder lees je stap voor stap wat je kunt doen bij de opstart van je rijopleiding!

Twan van Wijk

De lesovereenkomst

Elke professionele rijopleider werkt met een lesovereenkomst. Op deze lesovereenkomst vermelden we je persoonsgegevens en leggen we vast hoe we de rijopleiding invullen. Denk hierbij aan de pakket keuze of de keuze voor losse rijlessen, de pakketprijs of losse rijles prijs en hoe je de rijopleiding wenst te betalen. Op de lesovereenkomst verwijzen we ook naar onze algemene voorwaarden en ons privacy beleid waarin je kunt lezen hoe we omgaan met je persoonsgegevens (conform AVG). Daarnaast is op de lesovereenkomst vermeld onder welke voorwaarden je je rijles kosteloos kunt annuleren en welke zaken je o.a. met het CBR moet regelen.

Download de PlanGo rijles app

Plannen rijlessen
Met de LeerlingApp kun je als leerling inloggen om gemakkelijk je rijlessen te plannen. je leskaart en vorderingen met notities real-time inzien én facturen inzien. Daarnaast kun je sinds kort ook je theorie opleiding volgen met de PlanGo leerling app.

Overzicht
In het overzicht zie je de belangrijke onderwerpen (openstaande acties), zoals het regelen van de gezondheidsverklaring en machtiging, de eerst volgende rijles, lesvoorbereiding en openstaande facturen.

Rekeningen
Je kunt je facturen en de status van de betalingen altijd vanuit de LeerlingApp bekijken.

Leskaart en lesvoorbereiding
De leerling ziet hier de ingevulde leskaart en bijbehorende notities. In de leskaart kun je altijd per onderwerp de Lesvoorbereiding inzien. Hierdoor weet je wat je tijdens de opleiding kunt verwachten en kun je na de rijles nog eens rustig nalezen wat je nu geleerd hebt.

 

Theorie
Onder het tabblad Theorie kan de leerling oefenen voor zijn/haar Theorie-examen (mits je de module van PlanGo Theorie in je pakket hebt). Leerlingen kunnen hier ook altijd de datum van hun theorie-examen invoeren en de uitslag van het examen.

Activeer de PlanGo rijles app

Activeer de PlanGo rijles app

Met de PlanGo leerling app heb je real-time inzage in je complete rijopleiding. Van het plannen van je rijlessen, je leskaart,  lesvoorbereiding, rekeningen, openstaande acties en je kunt indien gewenst je zelf helemaal voorbereiden voor je theorie examen. Na je aanmelding heb je van ons een welkom email ontvangen én een link naar deze website. Daarnaast heb je op het door jou opgegeven e-mail adres een e-mail ontvangen met je gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je kunt inloggen in de PlanGo leerling app.

 

Na het downloaden hoef je dus alleen maar je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om direct je eerste rijles te plannen!

Wat moet ik regelen bij het CBR?

Plan direct je theorie examen

In Nederland en bij Autorijschool Van Wijk staat verkeersveiligheid hoog op de agenda. Voorafgaand aan je praktijkexamen moet je in het bezit zijn van je theorie certificaat. Bij het CBR kun je voor de auto (en andere rijbewijs categorieën) je theorie examen inplannen. Nadat je geslaagd bent voor je theorie examen, kunnen we een tussentijdse toets en een praktijk examen voor je inplannen. Ons advies is je theorie examen aan het begin van je opleiding te plannen. Hierdoor loopt je rijopleiding geen onnodige vertraging op. Wij verzorgen ook theorie opleidingen i.s.m. theorieles-auto.nl

Vul je gezondheidsverklaring in

Als je je rijbewijs wilt halen moet iedereen in Nederland bij het CBR een gezondheidsverklaring invullen. Omdat het om jouw persoonlijke gegevens gaat, dien je dit zelf direct via mijncbr.nl te regelen. De kosten hiervoor bedragen momenteel € 41,50. Als je gezondheidsverklaring door het CBR akkoord is bevonden, ontvang je daar bericht van. Informeer ons dan direct want daarna kunnen we samen je tussentijdse toets of je praktijkexamen inplannen.

Machtig Autorijschool Van Wijk voor het plannen van je tussentijdse toets en praktijkexamen
  • Zorg dat je DigiD hebt
  • Log in op mijn.cbr.nl
  • Klik op ’Opleider machtigen’
  • Klik op de gewenste categorie
  • Vul je e-mailadres in
  • Kies wat Autorijschool Van Wijk oor jou moet kunnen reserveren
  • Zoek Autorijschool Van Wijk op via ons CBR-opleidernummer: 7326W7
  • Ga akkoord met de machtigings- en examenvoorwaarden
  • Klik op ‘Ga verder’
  • Controleer de gegevens en klik op ‘Machtigen’.